Historie

Opdateret d.5.12.2018

Stjernegriffoner

Fra rotte fanger til selskabshund.


Historien om griffonen starter i de belgiske stalde hvor stalddrengene havde de små sjove hunde. Den gang fungerede de som rotte hunde, de små hunde der i følge historien altså har startet griffonen som den race vi kender i dag blev kaldt smousje

I 1894 blev Dronning Astrid af Belgien ejer af en griffon.

 

Det siges, at der er blandet Affenpincher, King Charles spaniel og senere Mops i de gamle stald hunde for at få den griffon vi kender i dag.

Fra King Charles spanielen menes den dyb røde farve at komme og fra Mopsen den runde hoved og den glatte pels som Petiten har, den sidste mops var en sort tæve og hun blev brugt i 1905.

Yorkshireterrien bliver også nævnt nogle steder, som en af de racer der er med i racen.


Der fødes i dag, af og til hvalpe med en lang blød pels, som king Charles spaniels, dette er en pelsfejl og trods det hundene er søde og gode som familie hunde, bruges de ikke i videre avl, da man ikke ønsker denne bløde lange pels.

 

Racen var efter første verdenskrig nærmest uddød, men seriøst avl har sikret racen. Da man (englænderne) efter første verdenskrig gik i gang med, at genopbygge racen slog man de tre daværende vægtklasser sammen, og fra da af fandtes og findes der kun en vægtklasse, med vægten fra 3 1/2- 6 kilo, der ses af og til enkelte hunde der bliver noget større, et lævn fra tidligere.

 

Griffonen er delt op i tre varianter;


Griffon Bruxellois den røde ruhårede


Griffon Belge den sorte eller black & tan ruhårede


Petit Brabancon der findes i de samme tre farver som de ruhårede.

 


 Lene Ø. Hansen - Fabriksvejen 28, 7182 Vejle - leneoeh61@gmail.com