Om os

Opdateret d.5.12.2018

Stjernegriffoner

Det hele startede med hende her,

Danegriff´s Himalaya High....


Jeg har haft hund hele mit liv, flere forskellige racer, men ingen har fundet vej til mit hjerte som den lille skyggehund, Griffonen!

I mere end 10 år før jeg får min første griffon, har jeg stædigt takket nej til at få en griffon, og det var mere end et tilfælde at jeg overhovedet fik Diva. Historien kort er, min kusines veninde havde kennel og havde avlet alt for mange kuld på for kort tid, da hun også var syg blev byrden for stor og jeg var så heldig at trække den helt store gevindst i lotteriet.

Diva kom en kold vinterdag, hun blev bragt for at jeg skulle se hende og selvfølgelig beholde hende, jeg var nu ikke sikker på at jeg skulle have sådan en lille ting, men min opfattelse ændres hurtigt og nu har jeg flere griffoner.

Griffonen kaldes af mange for skyggehunden, det skyldes deres evne til altid at være lige bag en, min egen Diva er ekspert, hun skifter hæl og er altid lige bag den hæl der er forrest...


Jeg har i mange år trænet egne og andres hunde i DcH (Dansk civile Hundeførerforening) og ynglings racen har alle dage været schæfer, men nu er den lille griffon altså også kommet og det for at blive. Jeg går til rally lydighed med mine hunde og de elsker at arbejde med deres mennesker og har ingen problemer med at lære de forskellige øvelser. Griffonen er en nem og super dejlig hunderace, der egner sig godt til ældre, børne familier men altså også til lidt mere aktive mennesker. Gennem min interesse for at træne og konkurrere med hundene, kom også en interesse for at blive træner for andre. Gennem årene har jeg taget mange kurser og været til mange foredrag om hunde, både kendte og ukendte, danske og udenlandske instruktører har jeg lært af, og jeg har specialiseret mig i hvalpens første indlæring. Jeg fungere stadig som træner og jeg elsker mine hvalpe hold, også jeg lære når vi er sammen.


Jeg har været træner siden 1995 først i DcH og siden hos Sanne´s hundecenter i Hedensted.

Jeg har lært at lave adfærdsprofiler og mentaltest.

Jeg har lært at give hunde massage og lave stræk øvelser.

jeg har lært og har kendskab til hundens sprog og adfærd.

Jeg har været på flere kurser om spor.

jeg kan tilrettelægge et trænings forløb.

jeg har i årene 1997-2010 været en del af planlægningen og afholdelsen af DcH´s ungdomslejr.


Jeg syntes jeg har prøvet meget, i dag fungere jeg som træner for et par hvalpehold på et privat hundecenter, det giver mig mindst ligeså meget som jeg modtager når jeg selv går på et hold, derud over træner jeg på diverse hold selv. Jeg bruger også en del tid på udstillinger, her møder jeg andre hundetosser med samme race og kan udveksle viden og erfaringer, og så hygger vi os.


Lene Ø. Hansen - Fabriksvejen 28, 7182 Bredsten - leneoeh61@gmail.com